. imv 1600 kombi

Vse o kombiju IMV 1600 - super B - turist

 

 

KAJ SO O KOMBIJU ZAPISALI V REVIJI AVTO MAGAZIN


 

13.04.1972 so v reviji Avto magazin objavili test kombija IMV 1600 SB Turist.

"Prav zdaj, ko voznik, ki trešči v drevo bolj toži za razlitim bencinom kot za zvito pločevino, smo preskušali kombi. En sam motor, ena sama posoda za gorivo, pa devet sedežev. Na testno vožnjo smo se popeljali vsi iz redakcije Avta, tudi tajnica, ki venomer tarna, da je kar naprej samo doma. Socialnih razlik ni bilo: toda šele potem, ko so se izbirčneži domenili, kje bo kdo sedel."

 

TEST - VIR REVIJA AVTO MAGAZIN

 

 

 

S KLIKOM NA FOTOGRAFIJO SI LAHKO OGLEDATE TEST


Karkoli o tovarni IMV Novo Mesto je težko dobiti - seveda, če se ravno ne podaš na potovanje po Sloveniji. Eden izmed redkih člankov je test revije Avto magazin, ki sem ga našel na spletu. Vir je seveda revija Avto magazin, verjetno pa bo še koga zanimalo, kaj so takrat zapisali, zato sem članek pripravi v obliki e-knjižice.

 

Marsikaj o tovarni IMV je zapisano tudi v knjigi Povest o velikanu pod Gorjanci, avtorja Marjana Ivana Moškona iz decembra 2005.

 

Leta 2007 pa je bil v Novem Mestu predstavljen tudi dokumentarni film Velikan pod gorjanci - istega avtorja. DVD o tem dokumetarcu je možno kupiti na sedežu Kluba prijateljev IMV - Novo Mesto.

 

15. Aprila 2011 so v Drgančevju odprli muzej oz. muzejsko zbirko avtomobilske industrije na Dolenjskem.

 


 


TEHNIČNA KNJIŽICA VOZILA - GOSPODARSKA VOZILA IMV 1900

 

TEHNIČNA KNJIŽICA VOZILA JE SICER ZA VOZILO 1900, VENDAR POMAGA, DA SI LAHKO VSAJ MALO POMAGAMO PRI SPOZNAVANJU NAŠEGA KOMBIJA.


Do tehnične knjižice vozila ni bilo lahko priti. Končno je tu in je pripravljena v sodobni e-knjižici. Omogoča osnovno spoznavanje kombija in njegovih lastnosti.

Seveda boste pomoč mehanika še vedno potrebovali, tudi kakšna izkušnja ljudi, ki so ta vozila nekoč vozili pride prav.

 

 

 

SMRČEK KOT MODEL - ROK GREGORKA DESIGN

 

IMV 1600 Rok2

 

 


Smrčku lahko tudi pišete

 

 

 


Smrčkovo vreme

Vreme